Кои сме ние?


Никола Томов


Преди 3 години, заедно със Станислав основахме проекта наречен Aesthetic by Science. Нашата страст към научно-обоснованата информация свързана с фитнес, диети, сън, стрес и лайфстайл ни сближи с над  25 хиляди последователи в YouTube и над 100,000 в нашите Фейсбук групи за спорт.

Тази страст е резултат от години лутане в море от противоречива информация.

Множество неуспешни диети и мъчителни експерименти.

Години фрустрация, поради липса на резултати.

Още помня годините, в които моите приятели тренираха спорадично и хапваха дюнери и пица, а аз тренирах 6 дни в седмицата и се хранех изключително стриктно, но те имаха по-добри резултати от мен!

До ден днешен се боря с последствията от хранително разстройство, което развих в резултат на агресивни и крайни диети. Орторексия Невроза е модерно заболяване, което се характеризира с параноичен страх от прием на “вредна храна”. Това което започна като здравословен навик и подбор на по-качествена храна, приключи с изключване на цели групи от храни и периодични епизоди на преяждане с “лоша” и “забранена храна”. 

Преяждане, което идва с тежък багаж. Не говоря за болките в стомаха и подуванията, а за самосъжалението, срама и желанието да се накажа с кардио и още по-агресивна диета. За пропуснатите социални събития с близки и роднини, които станаха жертва на моето обсебване от здравословна храна.

Споделям всичко това с теб, защото именно това е основната ми мотивация да развивам проекта наречен Aesthetic by Science. 

Благодарение на научно-обоснованата информация, аз успях да се преборя с хранителното си разстройство. Започнах да тренирам устойчиво и да виждам резултатите от всички положени усилия, макар и да идват по-бавно и трудно. Възстанових балансът в своя живот и му се наслаждавам без той да пречи на моето физическо развитие.

Искам да предпазя и теб от същите грешки, маркетинг трикове, обещания за бързи резултати и магически добавки. Затова продължавам да чета, да се образовам и да споделям всичко от което би имал нужда, за да постигнеш най-добрата си форма, по възможно най-лесния начин.

На нашият сайт ще намериш малко, но подробни и полезни статии.

На нашият сайт ще научиш устойчиви практики, които не обещават бързи резултати, но гарантират дългосрочни ползи.

Постигни най-добрата си форма!

Станислав Чакъров


Моето име е Станислав Чакъров и съм съосновател на проекта Aesthetic By Science. Това не е просто идея за сайт със статии, а идея която цели да създаде едно ново по-осъзнато общество от хора с еднаква цел, а именно да стават по-добри не само във фитнеса, но и във всяко едно отношение на техния живот базирайки се на наука, критично мислене, отвореност и жажда за нови знания.

С Никола стартирахме Aesthetic By Science, защото преди 4 години видяхме една празнота в българското фитнес общество. Видяхме море от информация, а хората стават все по-объркани и по-объркани, защото всяка статия си противоречеше с друга. Именно така се зароди идеята за информация базирайки се не просто на вярвания, а на науката и по-специално когато тя е издържана и от практиката. От както сме започнали не сме спирали да продължаваме да се учим, тъй като искаме да поднасяме най-доброто на нашата аудитория в Youtube, Facebook и  Instagram.

Моята страст към спорта започна още в ранните ми ученически години като съм преминал през баскетбол, карате, Parkour, фитнес и какво ли още не, защото вярвам, че активния начин на живот е ключа към дълголетието, здравето, успехите в личен и бизнес план. Аз лично съм се убедил в това което спорта ми дава и искам да го покажа на всички които все още се съмняват. 

Вярвам, че с правилен и гъвкав подход всеки може да спортува редовно, да има здравословна връзка с храната, да се чувства добре в тялото си и същевременно да балансира всичко това с добър социален живот, бизнес, работа, семейство. 

Виждам, че много хора се опитват да бъдат 100% оптимални, но успяват да спазват тези шаблони само 10-20% от времето, което не води до трайни резултати.Смятам, че живота не може да се изживее на шаблон, без нещо да се обърка и да ни попречи да се раздаваме на 100%.  Затова аз вярвам, че е по-добре да сме 60-70% оптимални, но 100% от времето! А за да може това да се случи е необходимо да сме образовани и да взимаме правилни и информирани решения в една динамична среда каквато е нашия живот.

Надявам се чрез нашата помощ да достигнете това ниво на осъзнатост и решенията да са във вашите ръце, а не в предварително начертан шаблон, който да си признаем, никой не може да спазва!

Постигни най-добрата си форма!

Над 4,400,000 Гледания

За последните 4 години сме качили в канала ни в Youtube над 370 видеа с напълно безплатна научно потвърдена информация свързана с тренировки, диети и подобряване на начина на живот!

Над 100,000 спортуващи

Собственици сме на 2 от най-емблематичните групи във Facebook свързани с фитнес, които общо имат над 100,000 активно спортуващи члена, които ежедневно си помагат!

Над 22,000 Последователи

Най-бързия начин да получите отговор на вашите въпроси от Никола и Стан е да гледате Instagram Stories, които пускат, защото доста често това са отговори на въпроси, които ги питат в съобщенията и мейлите!

Последни статии

Най-добрите упражнения за корем – всичко, което трябва да знаем
Кои са най-добрите упражнения за корем? Това е въпрос, който вълнува доста голяма част от населението на планетата ни. Професионални[...]
Клек – всичко, което трябва да знаем!
1. Увод През последните години все повече хора посещават фитнес залите с различни цели. Някои искат да подобрят физическата си[...]
Всичко за детокса: Как да пречистим организма си?
Искате да свалите излишните килограми или просто да прочистите организма си от вредните токсини? В тази статия ще ви покажем[...]