Декларация за поверителност

1. Начало

За Aesthetic by Science сигурността на вашите данни е много важна. Подготвихме тази Декларация за Поверителност за да ви обясним как ние събираме, използваме, пазим и споделяме данни когато вие ползвате сайта на Aesthetic by Science, които се намира на адрес https://aestheticbyscience.com/ (сайт, сайта).

Декларацията за Поверителност обясняват вашия избор включително и отказа от ползване на лична информация. Сайта се управлява от ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС ООД, България (наричани от тук нататък “ние”, “нас” , “наше”, “нашият” и техните производни). Пред Европейската комисия за защита на лични данни и КЗЛД ние сме контролер на личните данни.

2. Какви лични данни събираме

Лични данни предоставени от вас

  • Лични данни събирани при регистрация – При регистрация в Онлайн магазина ни ще бъдете попитани за мейл допълни
  • Лични данни, които събираме за да получите достъп до определени услуги и материали – Когато искате да получите достъп до нещо от сорта на безплатна книга, безплатна програма или калкулатор на калории може да ви бъдат поискани имена и имейл адрес
  • Лични данни, които събираме когато започваме работа с някой клиент – когато започваме работа с клиент може да поискаме биометрични данни от типа на височина, тегло, възраст, както и снимки в цял ръст

За всичко, което не попада в тези категории ще ви попитаме изрично, ако използването на тези данни не попада в тази Декларация за Поверителност.

Данни когато ползвате нашия сайт или услуги

Ние ще събираме информация за вас докато използвате сайта и/или услугите ни като, анонимизиран IP адрес, тип и версия на браузъра, операционна система, от къде сте попаднали на сайта и информация за устройството.

Чрез услуги за анализ събираме информация като, продължителност на посещението, разгледани страници, навигация из сайта, време и честота на вашето ползване, операционна система, информация за устройството, поведение, посетени страници и т.н. Това е АНОНИМНА инфомация и не може да бъде директно свързана с вас.

Ние събираме и информация за покупки, които сте правили през сайта за продукти или различни услуги, които са тип на покупката, еднократна или продължителна е тя, дата на покупката и т.н.

Информация, ако посещавате сайта като “Гост”

Сайта може да бъде разглеждан и ползван и без да се създава акаунт или така нареченото браузване като “Гост”. Това включва, четене на статии, разглеждане на продукти и други. Чрез услуги за анализ събираме информация като, продължителност на посещението, разгледани страници, навигация из сайта, време и честота на вашето ползване, операционна система, информация за устройството, поведение, посетени страници и т.н. Това е АНОНИМНА инфомация и не може да бъде директно свързана с вас.

Данни за вас от трети страни

  • Данни от услуги за обработване на плащания – ние събираме информация за вас от услуги за обработване на плащания, когато си купите продукт или услуга предлагана от сайта. Информацията е различна според плащането, но може да включва: анонимизиран IP адрес, държава, имейл, телефон , пощенски код, име, адрес, последни 4 цифри на картата, с която сте платили.

Друга информация когато ползвате сайта или услугите

Може да събираме допълнителна информация когато комуникирате с нас, нашия съпорт или попълните анкета.

3. Защо пазим лични данни?

Ние пазим лични данни във формат, които може да бъде идентифициран за възможно най-краткото време нужно да осигурим на съответните държавни агенции/институции отчетност и за наши бизнес цели. Може да запазим информация по-дълго от нужното ако имаме много уважителна бизнес причина и това не е забранено от закона. Дори, когато спрете да ползвате сайта или услугите ни ние може да маскираме и архивираме вашите данни, но запазваме правото си да имаме достъп до тях стига това да не е забранено от закона.

 

4. Как обработваме личните данни

Може да ползваме  личните данни за най-различни цели, които са защитени от закона за запазване на личните данни във Източно Европейската Икономическа Зона и България.

Да управляваме сайта и услугите ни включително:

  • Събиране на плащания онлайн
  • Аутентикация на акаунт
  • Комуникация с вас за информация свързана с вашия акаунт, сайта или услугите на ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС
  • Създаване на акаунт

За наши законни интереси включително за:

  • Да налагат условията за ползване на нашия сайт и услуги
  • Да управляват нашите дневни бизнес интересни като проследяване и анализиране на информация с бизнес и маркетинг цели
  • Анонимизиране на личните данни във връзка с статистическото им измерване и създаване на анализи от трети страни включително и други бизнеси за това как, кога и защо потребителите посещават и ползват нашия сайт и услуги
  • да управляваме нуждите на бизнеса си, като мониторинг, анализ и подобряване на ефективността и функционалността на Услугите и сайтовете.
  • да управлявате риска и да защитавате сайтовете, услугите и от измами, като проверявате самоличността си и помагате за откриване и предотвратяване на измами и злоупотреби със сайтовете или услугите.
  • да изпълняваме задълженията си и да прилагаме условията на нашите сайтове и услуги, включително да спазваме всички приложими закони и разпоредби.

Със вашето съгласие включително:

  • Да рекламираме на вас и да полчуавате маркетинг материали за ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС продукти и онлайн услуги. Ние също можем да ползваме вашите данни, за да изградим персонализирано преживяване на сайта или услугите ни и, за да разберем по-добре вашите интереси.
  • За да доставим персонализирани реклами и услуги предоставени от нас на сайтовете на трети страни и онлайн услуги. Можем да ползваме лични данни и друга информация спомената в Декларацията за поверителност за да предоставим таргетирано съдържание на сайтовете или онлайн услугите на трети страни. Може да използваме услуги за проследяване на поведението, и да предоставим информацията на тези сайтове и/или онлайн услуги или на други услуги, които притежават платформи за анализ или рекламни платформи.
  • За да отговорим на ваши желания

Може да се окажете по всяко време абсолютно безплатно. Ще прочетете как по-надолу.

5. Споделяме ли лични данни

We may share your Personal Data or other information about you with others in a variety of ways as described in this section of the Privacy Policy. We may share your Personal Data or other information for the following reasons:

Може да споделяме лични данни и информация съврзана с вас по различни начини както е описано в тази секция на Условията за поверителност. Може да споделяме лични данни и информация в следните обстоятелства:

  • Със услуги за приемане на онлайн плащания във връзка с това да бъде завършено плащането – личната информация е задължителна за изпълняване на транзакцията за да са сигурни от услугата за приемане на онлайн плащане, че няма измама
  • С трети страни свръзани с това сайта и услугите ни да работят правилно – личните данни се анонимизират и след това се прави анализ, за да ни помогне да ви предоставим по-добър сайт и услуги

Може да споделяме данни за вас с други звена с бизнес цели или когато те бъдат поискани от закона включително:

  • ако трябва да го направим, за да спазим закон, правен процес или разпоредби;
  • на правоприлагащите органи или други държавни служители или други трети страни по силата на призовка, съдебно разпореждане или друг юридически процес или изискване, приложимо за ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС;
  • ако считаме, по свое усмотрение, че разкриването на лични данни е необходимо или подходящо за предотвратяване на физическа вреда или финансови загуби или във връзка с разследване на предполагаема или действителна незаконна дейност;
  • За защита на жизнените интересни на дадено лице
  • да разследва нарушения или да прилага споразумение за ползване или други правни условия, приложими за всяка услуга;
  • да защитим нашата собственост, услуги и законни права;
  • да се улесни покупката или продажбата на цялата или на част от бизнеса на ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС
  • да помогнем да оценяваме и управляваме риска и да предотвратяваме измами срещу нас, нашите потребители и измами, включващи нашите сайтове или използването на нашите услуги, включително измами, които настъпват или засягат нашите бизнес партньори, стратегически предприятия или други лица и търговци;
  • към компании, които планираме да обединим или да бъдем придобити от и да подкрепим нашите одити, спазването и корпоративното управление.

С вашето съгласие:

  • Споделяме вашите данни с компании за анализ и предоставяне на таргетирано съдържание, за да ви предоставим информация, свързана с вас, относно нови функции, услуги и промени по сайта.

В допълнение, ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС може да предоставя обобщени статистически данни на трети страни, включително други фирми и членове на обществеността, как, кога и защо потребителите посещават нашите сайтове и използват услугите ни. Тези данни няма да ви идентифицират лично или не предоставят информация за използването на сайтовете или услугите.

НИЕ НЕ СПОДЕЛЯМЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВАС С ТРЕТИ СТРАНИ ЗА ТЕХНИ МАРКЕТИНГОВИ ЦЕЛИ.

6. Автоматизирано взимане на решения и профилиране

Ние използваме инфромацията ви и използването на нашия сайт и услуги:

  • За да ви изпращаме автоматизирани съобщения, известия и електронни рекламни материали релевантни на вашите потребителски действия
  • За да правим тестове, които да ни помогнат да подобрим сайта и услугите си

7. Обработка в ЕС и САЩ

Имайте предвид, че вашата лична информация и комуникации могат да бъдат прехвърляни и поддържани на сървъри или бази данни, разположени извън вашата държава, Моля, имайте предвид, че обработваме и съхраняваме цялата информация на защитени сървъри в Съединените щати и / или Европейския съюз. Това е необходимо, за да можете да обработваме тази информация. Законите в Съединените щати или в Европейския съюз може да не пазят вашата лична информация толкова колкото тези във вашето местоположение. Чрез използването на нашия сайт или услуги и подаването на лична информация чрез Сайта, вие се съгласявате с това събиране, използване, прехвърляне и разкриване на тази информация и че такова събиране, използване, трансфер и разкриване се уреждат от приложимите закони в Съединените щати и Европейския съюз.

8. Как използваме “бисквитки” и технологии за проследяване на поведението

Използваме “бисквитки” (малък текстов файл, поставен в компютъра ви, за да идентифицирате компютъра и браузъра си) на Сайта. Използваме “бисквитки”, за да подобрим преживяването на Сайта и услугите, като например за по-лесно вписване и запазване на потребителската ви сесия в онлайн магазина. Ние не използваме “бисквитки” за събиране на лична информация. Повечето уеб браузъри първоначално са настроени да приемат бисквитки. Можете да нулирате уеб браузъра си, за да откажете от всички “бисквитки” или да посочите кога е изпратена “бисквитка”, но определени функции на Сайта или Услугите може да не работят, ако изтриете или деактивирате “бисквитките”. Можете също така да научите повече за “бисквитките”, като посетите www.allaboutcookies.org, който съдържа допълнителна полезна информация за “бисквитките” и как да блокирате “бисквитките” с различни видове браузъри. Cookies на ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС се изтриват автоматично след 2 години.

9. Обработваме ли специални категории от лични данни

ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС обработва данни от специалните категории само и едиствено с цел да предостави възможно най-персонализирани консултантски услуги, а НЕ да идентифицира дадено лице. Тези данни биват взети с ИЗРИЧНОТО съгласие на лицето и не са забранени от закона по начин по, който лицето няма право да ги дава ако има желането да го направи.

10. Какви решения за поверителност са достъпни за вас.

Ние искаме да предоставим максимален контрол на вашата информация, затова сме се погрижили всички услуги, които ползваме да имат възможността за управление на тези данни от самите вас.

11. Какви са вашите права

В този раздел са обобщени правата, които имате по силата на закона за защита на данните. За по-подробно обяснение на вашите права, моля, направете справка със съответните закони и указания от регулаторните органи.

Правото да бъдете информирани

Политиката за поверителност на ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС описва подробно практиките ни, като използва прост език. Всичко, което трябва да знаете, е тук. Ако имате още въпроси, можете да се свържете с нас на адрес crew@aestheticbyscience.com.

Правото на коригиране

Ако имате съмнение, че имаме грешна инфромация за вас моля уведомете ни, за да ви кажем как да направите нужните промени.

Правото на изтриване

Когато изтриете вашия акаунт при нас всичката лична информация бива изтривана.

Ако ползвате услуга и искате информацията ви да бъде изтрита трябва да ни кажете и ние ще я изтрием и ще предоставим доказателства. Ако тази услуга има нужда от тази информация, за да функционира и вие първоначално сте дали съгласието си вашата информация бъде ползвана то е възможно след изтриването на тази информация фукнциите на услугата да бъдат нарушени или прекратени.

Право на ограничаване на обработката

Ако искате информацията ви да не бъде ползвана за определен период от време трябва да ни информирате и ние ще спрем да я ползваме за този период. Ако услугата, която ползвате е платена ще се наложи да я спрем за периода, в който искате да не ползваме данните ви.

Ако дадена услуга има нужда от тази информация, за да функционира и вие първоначално сте дали съгласието си вашата информация бъде ползвана то е възможно след ограничаването на обработката на тази информация фукнциите на услугата да бъдат нарушени или прекратени.

Правото за преносимост на данни

Съвржете се с нас на crew@aestheticbyscience.com и поискайте копие на информацията, която имаме за вас. Щом изискването е изпълнено ще ви я пратим по имейл.

Правото на достъп

Прочетете Декларацията ни за поверителност за всички детайли свързани с инфромацията и как я пазим и обработваме. crew@aestheticbyscience.com за допълнителни въпроси.

Правото на възражение

Освен, че имате възможността да управлявате информацията, която имаме за вас по различни начини описани в Декларацията за поверителност можете да възразите за даден тип информация, които имаме за вас. Ако имате такива свържете се на crew@aestheticbyscience.com за допълнителни въпроси.

Право на обжалване на автоматизирани решения и профилиране

Може да вземе автоматизирано решение да блокираме или изтрием информацията за даден потребител или лице ако заподозрем че това лице или потребител ползва нашите услуги по начин, който нарушава Условията им за ползване. Ако вярвате, че сме направили грешка моля свържете се на crew@aestheticbyscience.com.

12. Как пазим вашите лични данни?

Поддържаме технически, физически и административни мерки за сигурност, предназначени да осигурят разумна защита на Вашите Лични данни срещу загуба, злоупотреба, неоторизиран достъп, разкриване и промяна. Мерките за сигурност включват защитни стени, криптиране на данни, контрол на физическия достъп до нашите центрове за данни и контроли за разрешаване на достъпа до информация. Докато сме отговорни за осигуряването на нашите системи и услуги, вие сте отговорни за осигуряването и запазването на поверителността на вашата парола и информация за регистрация на профил / профил и проверка дали личните данни, които поддържаме за вас, са точни и актуални. Ние не носим отговорност за защитата на всички Лични данни, които споделяме с трета страна въз основа на свързана с Вас връзка.

При събитие, в което се установява нарушение на сигурността, което засяга правата и свободите на отделните лица, в съответствие с нашата политика за оценка на риска, ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС ще информира тези лица без неоправдано забавяне.

13. Могат ли деца да ползват сайта и услугите ни

Сайта и услугите са предназаначени за лица, които са НАД 18 годишна възраст. Ние не събираме съзнателно информация от лица, които са под 18 годишна възраст. Ако разберем, че със сигурност сме получили такава информация, ще я изтрием.

14. Промени в начина на събиране и управляване на данните

Ако искаме да използваме вашите лични данни за нова цел, която не е обхваната от настоящата Декларация за поверителност, ние ще ви предоставим ново известие, обясняващо тази нова употреба, преди да започнете обработката и да посочите съответните цели и условия за обработка. Където и когато е необходимо, ще поискаме вашето предварително съгласие за новата обработка.

Ние запазваме тази Декларация за поверителност под редовен преглед и ще публикуваме всички актуализации на тази уеб страница. Политиката за поверителност е актуализирана последно на 24.05.2018.

При други обстоятелства, ако решим да променим тази Политика за поверителност, ще ви информираме, като публикувате преработената Политика за поверителност на Сайта. Тези промени ще влязат в сила на датата на преразглеждането, посочена в преразгледаната Политика за защита на личните данни. По-нататъшното използване на нашия сайт или услуги представлява Вашето съгласие за преразгледаната Политика за поверителност.

15. Контакти с нас

Можете да се свържете с нас при въпроси изникналпи при запознаването ви с Декларацията ни за поверителност.

Нашия човек, който отговаря за пазенето на личните ви данни може да намерите на crew@aestheticbyscience.com

16. Дефиниции

Акаунт означава, когато човек създава акаунт в онлайн магазина ни или към някоя от услугите, които предлагаме

Информация за устройството означава данни, които могат автоматично да се събират от всяко устройство, използвано за достъп до Сайта или Услугите. Такава информация може да включва, но не само, типа на устройството ви; мрежовите връзки на устройството ви; името на устройството ви; IP адреса на устройството ви; информация за уеб браузъра и интернет връзката на устройството, които използвате за достъп до сайта или услугите;

Ползване като “Гост” означава, че потребителя или лицето ползва нашите услуги без да влиза в или създава акаунт.

ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС means ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС ООД. В Декларацията за поверителност ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС бива назовавано като “нас”, “ние”, “нашите” и техните производни.

Лична информация означава информацията, която може да бъде свързана или да идентифицира директно или индиректно дадено лице. “Лични данни” може да включват, но не са ограничени към име, телефон, мейл адрес, дата на раждане.

Процес означава всеки метод или начин, по който обработваме лични данни или набори от лични данни, независимо дали чрез автоматизирани средства, като например събиране, записване, организация, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане и консултиране, оповестяване чрез предаване, разпространение или иначе предлагане, подравняване или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване на лични данни.

Продукти и Услуги означава всички продукти, услуги, съдържание, функции, технологии или функции, както и всички свързани с тях уеб сайтове, приложения и услуги, предлагани от ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС с профил или потребител “Гост”.

Сайт означава всички сайтове, апове, официални профили в социалните медии или други онлайн платформи през, които ние предлагаме своите услуги и са постнали или сложили връзка към тези условия за ползване.

Данни за техническото използване означава информацията, която събираме от телефона, компютъра или друго устройство, което използвате за достъп до сайтовете или услугите. Данните за техническото използване ни разкриват как използвате сайтовете и услугите, като това, което сте търсили и гледали на сайтовете и начина, по който използвате нашите услуги, включително вашия IP адрес, статистика за това как се зареждат или преглеждат страниците, посещавани преди да стигнат до сайтовете и друга информация за ползване и сърфиране, събрана чрез “бисквитките”.

Потребител или лице означава физическо лице, което използва услугите или осъществява достъп до сайтовете и е установило връзка с ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС (например чрез отваряне на профил и съгласие с Общите условия ЕСТЕТИК БАЙ САЙЪНС) или по друг начин използва услугите за използване на гости.